sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Flex 14-2 150 - Kiillotuskoneiden Aatelia

6/2012

Pitkään on ollut kunnollinen kiillotuskone hakusessa. Urani aloitin Bilteman cyclo-kopiolla, joka on 2 laikkainen epäkeskokone. Tällä tein vajaan auton, kun totesin, että riittävää tulosta ei synny ja työskentely on liian hidasta. Joten seuraavaksi koneeksi tuli pikaostoksena Ilmatpois kaupasta Einhellin rotary. Tällä koneella veistin muutaman auton, kun totesin että parempaa on saatava. Kone on jo olemukseltaan halvan oloinen ja todella muovinen. Akselissa on hieman välystä, kone on pahan ääninen, lämpeää ihan pirusti sekä siitä puuttuu vakionopeudensäädin eli kun lasket laikan maalipinnalle, niin kone hyytyy ja laikan kierrokset tippuu.

Tämän jälkeen sain testiin erään käytetyn Metabon. Tällä ehdin tekemään 1,5 autoa kun siitä levisi kulmavaihde. Muutenkin kyseinen kone oli minun käteen liian iso ja varsinkin sen keulan ylitys oli liian suuri ja kömpelö.. ( Onneksi se levisi :D ) Lisäksi Metabon minimi kierrokset ovat 700 rpm, joka on minun mielestä hieman liian suuri kun aletaan viimeistellä kunnolla. Tämä vaatii todella herkkää koneen käsittelyä.

Alkuviikosta sain sitten kaverilta testiin Flex 14-2 150.. Ja täytyy kyllä sanoa että se oli rakkautta ensi kiillotuksella, kun hämärässä tallissa yömyöhään karvoittelin erään mersun pinnoilta vesihiomajälkiä pois. Kone on todella ergonominen, hiljainen, ei lämpeä kovemmassakaan rasituksessa, minimi kierrokset on 600 rpm (ryöminnällä alle 400 rpm), ja koneen strategiset mitat on juuri oikeat sekä kone on kevyt, ilman johtoa vain 2,2 kg. Koneella on myös 2 vuoden takuu. 

No eihän siinä auttanut muu kuin ottaa puhelin soitto paikalliseen kivijalkakauppaan ja laittaa vehje tilaukseen. Tällä sitä nyt sitten mennään ja touhuillaan. Pääsinpä vielä AEG:n konettakin kokeilemaan jo tämän hankittuani. Se on selvästi kömpelömmän oloinen ja pirun äänekäs. Ei vielä tarvitse katua ostosta... ;)

Kone toimitetaan pahvilaatikossa.. Ostaja ei maksa pakkauksesta vaan koneesta.





Kaikki toiminnot on kätevästi sormien ulottuvilla.  Portaaton nopeudensäätö, sekä liipaisimen lukitus. Liipaisemassa on myös portaaton nopeudensäätö. Kevyellä painalluksella voi ryomittää ja laikka pyörii vain n. 380 rpm.


Koneen matkassa toimitetaan myös sivukahva, jota en itse kylläkään tykkää käyttää. Johto on 4 metriä pitkä kuminen, eikä mene helposti kierteelle. koneen paino johdon kera 2,3 kg. 

-JK-


1 kommentti:

  1. Terve! Onko kone vielä käytössä? Minkälaiset olivat käyttökokemukset pidemmän päälle? :)

    terv. amatööri, joka etsii halpaa ja hyvää konetta kliinerin ja kestovahan levittämiseen

    VastaaPoista