lauantai 9. kesäkuuta 2012

Osren Leveling Pads - Appelsiinipinnan oikaisuun

8.6.2012

Tuli internetin juttujen innoittamana tilattua Malesiasta Osren nimisestä firmasta appelsiinipinnan oikaisuun tarkoitettuja laikkoja. Kappalehinta laikoille oli $4,50 ja mallistossa oli 4 erilaista.  Leikkaavuudessaan nämä kaikki laikat sijoittuvat jopa karvalaikkojen yläpuolelle eli ovat leikkaavampia. Kovinkaan viimeisteltyä pintaa näiden laikkojen jälkeen on turha ilmeisesti odottaa, vaan voi olla että tämän jättämät leikkausjäljet joutuu vielä viimeistelemään karvalaikalla.  Laikkoja on kahta eri mallia Denim ja Leveling.

Miksi näitä laikkoja tarvitsisi käyttää? No siksi, että vesihiominen on varsin työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Sekä vesihiomalla tulee helposti otettua liikaa tavaraa pinnasssta koska pinta häviää näkyvistä hiontajätteen alle. Kiillotettaessa pintaa näkee kokoajan työjäljen, koska kiillotusaine muuttuu läpinäkyväksi.

Karkein malli Denim sarjasta on FD2000 ja näyttää tältä



Eli uusien maalipintojen oikaisuun sekä kovimpien OEM lakkapintojen oikaisuun. Mutta voi olla että niille tarvitaan useampi ajo. Toki kovimpia lakkoja voi hioa ensin vesissä ja sitten aloittaa kiillottamisen, mutta aiemmin kuin normaalisti koska tämän leikkaavuus on suurempi kuin karvalaikalla. Näitä pitäisi saada kahdessa koossa: 140mm x 15mm sekä 83mm x 15mm.
Pinta on kuin farkkukangasta, jonka pohja on liimalla jäykistetty ettei muotoile lakkapintaa, vaaan leikkaa appelsiinipinnasta "huiput pois". Käytetään valmistajan mukaan nopeaan pinnan oikaisuun yhdessä karkeimpien tahnojen kanssa.

Vertaa jaloissani oleviin farkkuihin..


Seuraava vähemmän leikkaava laikka on FD 3000 joka on vastaavanlainen, mutta pinta on kuin vakosamettia. Ja ne näyttää tältä


Eli pehmeämmille pinnoille tarkoitettu oikaisu laikka, mutta edelleen leikkaavampi kuin karva. 
Saa kahdessa koossa: 140mm x 15mm sekä 83mm x 15mm. Valmistajan mukaan tätä käytetään turvallisempaan oikaisuun vähän vähempi leikkaavan aineen kanssa..

Sitten tulee Leveling laikat, joista leikkaavampi on samanlaisella farkkupinnalla kuin aiempikin mutta laikan runko on erilainen ja vähempi leikkaava on samettipintainen. 
Ja näyttävät tältä




Näilläkin pitäsi aplaripinnan suoristua, vaikka äkkiä näyttää melko pehmeältä "sieneltä", mutta todellisuudessa pintakangas on todella jäykkä.

Detailing worldin foorumilta ensimmaisen kerran bongasin nämä laikat ja siellä homma näyttää tältä:

Se mikä hieman epäilyttää on se, että en tilannut valmistajan tekemiä hiomatahnoja nuiden laikkojen kaveriksi ja nähtäväksi jää miten alkavat toimia muiden valmistajien aineilla. Osrenin edustaja oli kuitenkin sen verran ystävällinen, että laittoi minulle 2 näyte purkkia heidän leikkaavista aineista jotka noiden kanssa on tarkoitettu. Näin saan vähän vertailukohtaa miten alkavat toimia.

Toinen asia, mikä tulee kuulema vastaa on se, että nämä laikat aiheuttavat pinnan todella nopeaa kuumumista. Näitä täytyy ilmeisesti ajaa pienellä (n. 900 rpm) nopeudella ja kohtuullisen kovalla paineella. Ja välillä pinnalle liukasteeksi on hyvä suihkautta vettä tai quick-detaileria.

Hintaa 8:lle laikalle posteineen tuli 67 dollaria eli n. 52 € ja toimitus vajaassa kahdessa viikossa.. Jos nyt toimivat hyvin, niin tuolta noita tulee varmasti jatkossakin tilattua, jos ei kukaan suomalainen firma ota noita hyllyynsä...

Testi juttua tulee, heti kunhan ehdin näistä ensi savut ottamaan..

-JK-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti